Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Akay “Kadınların yaşam hakkı tehlikede”

Akay “Kadınların yaşam hakkı tehlikede”

Seyhan’dan “Kadın Hakları” hassasiyeti

Öldürülen kadinlar anisina “Beni Unutma” sergisi

Seyhan Belediyesi Kadin ve Aile Müdürlügü,  2020’nin son günlerinde erkek siddeti sonucu öldürülen Aylin Sözer, Vesile Dönmez ve Selda Tas anisina, degisik zamanlarda öldürülen kadinlarin hayat hikayelerini içeren “Beni Unutma” fotograf sergisini açti.

Seyhan Belediyesi tarafindan gerçeklestirilen sergi, 25 Kasim Kadina karsi siddetle mücadele gününde Kuruköprü üstgeçit köprüsü duvarinda farkindalik olusturmak amaciyla yapilan grafitiler önünde açildi. Daha önce de sergilenmis olan ve yil içinde öldürülen kadinlarin hayat hikâyelerini ve fotograflarini içeren sergi Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay tarafindan açildi.

“KADINLARIN YASAM HAKKI TEHLIKEDE”

2020’nin son günlerinde erkek siddeti sonucu öldürülen Aylin Sözer, Vesile Dönmez ve Selda Tas’a Allah’tan rahmet dileyen Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, yeni yilda kadina siddetin ve kadin cinayetlerin son bulmasini diledi. Kadina Karsi siddetle mücadele gününde farkindalik olusturmak amaciyla merkezi bölgelerdeki duvarlari grafitle degerlendirdiklerini aktaran Baskan Akay söyle konustu;

“KADINLARIN MÜCADELESINDE YANLARINDAYIZ”

“Kadina Karsi siddetle mücadeleye katki sunmak amaciyla duvarlari “Kadin Haklari” konusunda bilgilendirici mesajlar ve resimlerle süsledik. Ancak geldigimiz asamada “Kadin Haklari”ni birakin, Kadinlarin en temel hakki olan “Yasam Haklari” tehlikede. Bunun durmasi gerekiyor. Umuyorum 2021 yilinda kadina siddet ve kadin cinayetleri tamamen son bulur. Son 2 günde öldürülen Aylin Sözer, Vesile Dönmez ve Selda Tas’i aniyor, tüm kadinlarin hak mücadelesinde yanlarinda oldugumuzu bir kez daha beyan ediyoruz”

Baskan Akay, konusmanin ardindan açik havada gerçeklestirilen “Beni Unutma” sergisini inceledi.  Sergi yeni yilin ilk gününe kadar açik kalacak. 



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli